Kennel Englund´s avlsmål og ønske er at opdrætte arbejdsglade og mental velfungerende schæferhunde.  Vi vægter  hundens brugsegenskaber højest, men erkender at det også gerne må være en smuk hund.  

HD og albuer har selvsagt indflydelse på, om hunden kan holde til at blive brugt, men en god hund er langt  mere end “A” hofter.  Kontrollerede forsøg syntes at godtgøre, at miljøpåvirkning under opvækst og i unghundens liv er en rigtig stor faktor……helt op til 70 % i forhold til at hunden får HD, mens den arvelige faktor faktisk kun er på 30 %. 

Hvalpene skal bruges, men med omtanke,  og ikke i overvægtig tilstand.

Vores hvalpe vokser op tæt på familien. Vi vil garantere, at de får en super prægning på mennesker, dyr og oplevelser, så de er bedst mulig rustet til at flytte hjemmefra.

Status  d. 010315. Vi har fået 5 kuld: 33 hunde. 11 hanner er solgt som tjenestehunde. 10 er fremstillet til mentaltest. 9 har bestået.  1 er endnu ikke fremstillet i mentaltest. De 9 der har bestået, har lavet langt over middel tests. 1 hund er mønstret i gr.  1. Alle viser store brugsegenskaber 

2 hunde har  vundet DM i patruljeklassen, Politihundeforeningen. 

Flere af hundene er rigtig godt på igang som konkurrence hunde.   

 7 hunde er HD og AD fotograferet til Dansk Kennel Klub. 3 hunde har A, 3 hunde har B og 1 har D. De har henholdsvis nul og 1 i albuer.  Ingen af vores hunde er kryptokide – ingen er langhåret.  

Opsumering: Vores avl er absolut af topklasse mht. brugsstyrke. Vores tæve, Toftegården Nessi giver god mental styrke og masser af drift. Hun avler hunde i middelstørrelse med meget drift og arbejdsglæde. Hvalpene er MEGET miljøstærke. Vi vil forsøge at gøre sundheden endnu bedre.

Fra B det har vi beholdt, Team Englund´s Berta, der i skrivende stund ligger med sit første kuld – 2 hanner ( begge forudbestilt til tjenestehunde ) og 3 tæver. Berta sætter fantastisk breb, er dybe og med 100 procent ro. Hun søger meget koncentreret og vedholdende. Berta har HD: B – AD:01 index 108. Hun har aflagt FP, UHP og IPO 1 med A:92 – B: 85 – C: 89.    AVLSKÅRET